Oliviaonboard

  • CESTUJ S DEŤMI
    • General
    • Slovensko
      • Západné Slovensko
      • Tatry
      • Stredné Slovensko
    • Rakúsko
    • Čechy
    • Nemecko
    • Španielsko
  • KIDS FRIENDLY LOCATOR
    • Bratislava
      • Kaviarne
      • Reštaurácie
      • Iné indoor
      • Outdoor
    • Západné Slovensko
    • Tatry
    • Stredné Slovensko
  • INŠPIRÁCIE
    • Hry
    • Quality product
    • Home-made
    • Vzdelávanie
    • Gastro
  • BLOG
  • ABOUT

Apple pie (najlepší jablkový koláč)

19. septembra 2018 Leave a Comment

Jablkový koláč alebo apple pie

(Ten najlepší na svete.)

Jablková sezóna je v plnom prúde, tak dávam pred blížiacim sa víkendom jeden sladký jablkový tip. Podľa mňa v každej rodine je nejaký druh overeného jablkového koláča, ktorý je proste TOP. U nás je to práve tento zdravý, ale zároveň chutný (predsa len aj s cukrom) APPLE PIE. Súhlasíte, že s dobrým jablkovým koláčom môžete nikdy nič pokaziť?

Apple pie alebo jablkový koláč

SUROVINY
Na cesto:
– 200 g špaldovej múky (alebo hladkej)
– 70 g práškového cukru

pól balíčka kypriaceho prášku
– 100 g chladeného masla
– 1 vajíčko – štipku soli – vanilkový cukor,
– 3-4 jablká na ozdobenie

Na jablkové pyré potrebujeme:

800 g ošúpaných a na-krájaných jabĺčok cca 50 ml vody – 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy – 2 polievkové lyžice hnedého cukru – polovičku vanilkového lusku.

Ide sa na TO!

POSTUP

Najprv si pripravte cesto, keďže musí 2 hodiny odstáť v chladničke.
Zmiešame spolu múku s cukrom a štipkou soli, pridáme na kocky pokrájané maslo a vajíčko. Zmes dôkladne spracujeme, kým nevznikne hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme dve hodinky odstáť v chladničke.
Kým sa cesto chladí, pripravíme jabĺčkové pyré.

Jabĺčka ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme ich variť do hrnca spolu s ostatnými prísadami. Varíme do zmäknutia cca 10 min. Uvarené jabĺčka môžeme rozmixovať na hladko alebo ich necháme tak ako sa nám uvarili. (Ja nemixujem)

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov.

Okrúhlu formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky a prstami roztlačíme rovnomerne po celej forme. Cesto popicháme vidličkou a polejeme pripraveným pyré.

Na pyré poukladáme mesiačiky jabĺčok, ktoré vopred očistíme, na záver posypeme troškou vanilkového cukru. Pečieme cca 20-30 minút.

(Je výborný aj tak samostatne, ale s kopčekom zmrzliny, alebo šľahačky je to ešte o kúsok “šťavnatejšie“)

Dobrú chuť!

Na koláč potrebujete 10-12 jabľk
Takto pripravený APPLE PIE môže ísť do rúry
Na jedenný stôl ako stvorený
Plus malé obohatenie.
Dobrú chuť!

[/fusion_text]

Logo Olivia & Bro

Chceš dostávať nové články a bonusový obsah priamo na tvoj email?

Zadaj svoj email a my to zariadime :)

 

Podarilo sa! Ďakujeme za tvoj odber.

Filed Under: Gastro

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

O nás

O nás

Vitaj na našom rodinnom blogu!
Nájdeš tu nami overené tipy na výlety či aktivity pre celú rodinu, recenzie na kidsfriendly miesta a rôzne zaujímavosti zo života našej štvorčlennej rodiny.
Kontakt: oliviaonboardblog@gmail.com
Viac o nás...

Logo Olivia & Bro

Chceš dostávať nové články a bonusový obsah priamo na tvoj email?

Zadaj svoj email a my to zariadime :)

 

Podarilo sa! Ďakujeme za tvoj odber.

Najobľúbenejšie články

  • Rýchle jogurtové lievance pre celú rodinu
  • Rozhľadňa Hniezdo a Bobrí hrad v Malinove
  • Ako vybrať to najlepšie prvé odrážadlo?
  • Inšpirácie na praktickú detskú izbu pre dievča aj chlapca
  • Najkrajšie drevené pohybové pomôcky a hračky Utukutu
  • Apple pie (najlepší jablkový koláč)
  • Rodinný areál Ekopark Relax Čierna voda

Kategórie

  • ►Blog (84)
  • ►Bratislava (84)
    • ►Iné indoore (9)
    • ►Kaviareň (16)
    • ►Outdoor (13)
    • ►Reštaurácie (8)
  • ►Čechy (6)
  • ►Cold Countries (4)
  • ▼Gastro (9)
    • 3 maličkosti, ktoré mi vylepšujú každý deň
    • Apple pie (najlepší jablkový koláč)
    • Avokádo náš kamarát
    • Dá sa to aj bez mikrovlnnej rúry! (?)
    • Homemade PESTO
    • Moji malý pomocníci v kuchyni
    • Orzotto – risotto z jačmenných krúpov
    • Výbava mojich malých stravníkov pri stolovaní doma aj na výletoch
    • Yeme - nové potraviny v meste
  • ►General (8)
  • ►Home-made (7)
  • ►Hry (9)
  • ►Nemecko (2)
  • ►Nezaradené (16)
  • ►Quality product (4)
  • ►Rakúsko (15)
  • ►Recenzie (13)
  • ►Slovensko (66)
    • ►Stredné Slovensko (21)
    • ►Tatry (7)
    • ►Západné Slovensko (17)
  • ►Španielsko (3)
  • ►Stredné Slovensko (18)
  • ►Summer (9)
  • ►Tatry (6)
  • ►Vzdelávanie (2)
  • ►Winter (6)
  • ►Západné Slovensko (14)

Dáte nám lajk?

Archív článkov

Copyright © 2021

Na tomto blogu používam cookies, aby som vám zlepšila váš zážitok z prehliadania. Pokračovaním vyjadrujete súhlas s používaním cookies.OK Viac informácií
Viac informácií

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy zapnuté

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT